My Prophet Muhammad Busy Book dah ready stok dan tengah promo tau yayyy! 


Buku ni SPECIAL sebab 2 in 1 tau mommies. Boleh jd busy book, dan boleh jugak jadi buku cerita! 


Ada 3 aktiviti yg anak2 boleh explore:

- Connecting dots

- Solving puzzle

- Sensory activities (guna bola kapas!) besttttt sangat! 


Busy book ni sesuai utk anak-anak berumur 3-6 tahun tapi kakak & abang yg umur 7 tahun ke atas boleh baca sendiri, sambil guide adik2 buat aktiviti ???? oleh itu, sebenarnya buku ni sesuai daripada umur 3 sehingga 10 tahun, mommies ❤


Pesanan daripada penulis:

Kenapa penulis menghasilkan buku ni? 


“Selepas saya berbincang dgn beberapa pihak yg arif dlm perkembangan kanak-kanak dan Islam, kami merasakan kanak-kanak sgt perlu faham ‘tauhid’ dan kenal Nabi Muhammad SAW seawal umur 3 tahun”


“Bila ingat semula, masa kecil-kecil dulu, saya tahu tentang bulan terbelah dua. Tapi tak masuk dlm hati dan tak faham. Sampailah baru-baru ini (dah besar pun), saya baca kisah moon split ini dengan lebih details, masha Allah saya menangis! It was an amazing event. The moon really split! Kenapa saya tak faham dari dulu konsep dan kebesaran Allah SWT ????” 


“Dan masa kecil, saya tak faham konsep awan melindungi Nabi Muhammad tu apa. Jadi, dalam buku ni, saya dan team saya cuba sedaya upaya utk memberi pemahaman yg ringkas dan mudah untuk kanak-kanak faham sejak dari kecil. In shaa Allah!”


Tugasan kita sebagai org dewasa adalah untuk ‘guide’ mereka. Semoga Allah memberkati usaha kita. 


Harga promo: RM53.10 (sampai 10 JANUARI saja)

Harga sebenar: RM59


Apa yg mommies akan terima:

32 pages busy book (wipe and clean material)

Cotton balls

Puzzle

A custom made zipper bag


Klik sini wasap.my/60162225348/myprophetbusybook

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

My Prophet Muhammad Busy Book

  • Brand: Empayar Mommy Happy
  • Product Code: My Prophet Muhammad Busy Book
  • Reward Points: 1
  • Availability: 10
  • RM59.99


Related Products

366 Kisah Rasulku Muhammad

366 Kisah Rasulku Muhammad

*366 kisah rasulku Muhammad*Buku 366 Kisah Rasulku Muhammad SAW ini merupakan pilihan terbaik bagi m..

RM34.90

 Juz Amma Lafzhiyah

Juz Amma Lafzhiyah

#juzammalafzhiyahuntukanakanakIbu-ibu semua Ada anak yang dah sedang belajar  mengaji?&nbs..

RM24.90

25 RASUL PEMBAWA RAHMAT

25 RASUL PEMBAWA RAHMAT

25 RASUL PEMBAWA RAHMAT..

RM44.90

BK34- Poster Bacalah Anakku

BK34- Poster Bacalah Anakku

Poster ini berdasarkan buku Bacalah Anakku dari buku 1-8 juga disertakan ilustrasi yang menarik.Meng..

RM33.00

Tags: My Prophet Muhammad Busy Book

MERDEKA
BUSYBOOK
MERDEKAKIT
bukuceritA
woodpuzzle
MELUKIS KOMBO